Pages

Ahad, 30 Oktober 2011

Pelik ATAU Tidak


Pelik ya..duit RM 50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid,
Tetapi begitu kecil bila kita bawa ke supermarket.

Pelik ya..30 minit terasa begitu lama untuk berzikir,
Tetapi betapa pendeknya waktu untuk satu cerita komedi.

Pelik ya..betapa lamanya 1 jam berada di masjid,
Tetapi betapa cepatnya 2 jam berlalu saat menonton wayang di panggung.

Pelik ya..tak sampai 30 minit dengar khutbah Jumaat,dah rasa jemu,
Tetapi tidak pernah puas dengar lagu kesukaan kita walaupun dah ulang 2,3 kali.

Pelik ya..susahnya orang mengajak menyebarkan dakwah,
Tetapi mudahnya orang menyertai dan menyebarkan gosip.

Pelik ya.. kita boleh mengirimkan ribuan jenaka dan surat berantai di email mahupun di facebook,
Tetapi bila mengirim yang berkaitan ibadah,berfikir dua tiga kali..

wallahua'lam...

T_T malunya pada DIA.

12 Kritikan:

salam...

betul tu..kena ubah sikap la..:)

Tidak pelik sebab memang dah begitu mentaliti orang kita...kena berubah ni (sekadar ingatan untuk diri sendiri).

www.kisah-dan-kasih.blogspot.com

macam tu lah kite ye ...
hmmmmm~~~~~~~

wah..bagus2..betul kadang2 kita tak perasan perkara sesimple ini. btw, salam blogger :)

yes im agreed with u..semua tu betul..good entry :)

wahh..nice entry..sokong sangat!
btw..dah follow awk..sudi2 la follow blk :)

Fidah.....thanx.......chanteq blog kamo....

salam blogger 2 u all....
untung ade yang follow.....

betol2. sokong ape yg kau cakap tu.
salam kenal :)

itulah manusia zaman skang ni ~

post yang menarik....cuma perlukan gambar utk tarik lebih perhatian....hehehe

nak pomot sikit.......
jika anda menggunakan widget rakanblog bagi tujuan exchange traffic.. adalah lebih baik anda meletakkan widget di tmpt yg mudah dilihat oleh pembaca blog, kerana.. apabila anda menghantar traffic kpd rakanblog.. anda akan dapat lebih lg traffic dr http://rakanblog.com

Kpd yg belum mendaftar blog, bolehlah mendaftar di rakanblog.com

Like page rakanblog.com bg mendapatkan berita terkini

https://www.facebook.com/pages/RakanBlogCom/350137261683429

pelik bila beli quran rasa mahal, beli novel cinta tak rasa mahal. hua hua hua

Adeh, insaf dan pedas...good post..

Catat Ulasan